IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:45 | 18 юли 2022
Обновен: 04:08 | 18 април 2024

Дилър от Омуртаг влиза в затвора, пласирал дрога във Варна

Борислав Николов бил закопчан във "Владиславово" с марихуана и метамфетамин

По материала работи: Слав Велев
Дилър от Омуртаг влиза в затвора, пласирал дрога във Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 27-годишния Борислав Николов, с което той се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Страните приеха за безспорно установено, че на 18.10.2018 г. в кв. „Вл. Варненчик“ във Варна бил забелязан от патрул на Трето РУ ОД на МВР- Варна. При проверка на място, както и в дома на лицето, което било известно на органите на реда, били открити марихуана и метамфетамин на обща стойност 51,35 лева.  В хода на разследването било установено, че освен че мъжът употребявал и държал наркотични вещества, той и разпространявал такива.

Пред съда, подсъдимият заяви, че е наясно с последиците от доброволното подписване на споразумението, което има последиците на влязла в сила присъда. Борислав Николов призна изцяло всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и декларира, че не желае разглеждане на делото по общия ред.

Мъжът е роден в Омуртаг, но живее във Варна, с основно образование, осъждан.

Варненският окръжен съд прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление 27-годишният Борислав прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ от 1 година и 2 месеца, при първоначален общ режим.  Глоба не му беше наложена.

В негова тежест са и направените по делото разноски в размер на 350,67 лева лева, които следва да плати в полза на Държавата по сметка на ОД МВР-Варна в 7-дневен срок.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна