IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:30 | 8 август 2022
Обновен: 13:26 | 18 април 2024

Правят 150-метрова рисунка за празника на Варна

Началото на цветната забава е в 15:00 ч. на 12 август

По материала работи: Слав Велев
Правят 150-метрова рисунка за празника на Варна

Снимка: Архив на организаторите, БТА

Рекордно дълга рисунка ще сътворят в Детския кът на Варна малки и големи художници на 12 август. Събитието ще се проведе за трети пореден път и е част от културната програма за празника на града, под егидата на Община Варна и Сдружение за славянска култура, предаде БТА.

Ще бъде направена 150-метрова рисунка с акрилни бои върху платно. Предложението на организаторите е участниците да развихрят въображението си, изобразявайки символи на града - морето, плажа, чадърите, чайките, характерни сгради, Морската градина. Материалите ще бъдат предоставяни на място. Въпреки, че мотото и тази година е "Децата на Варна рисуват", в инициативата могат да се включат хора на всякаква възраст, се уточнява в поканата.

Прави се предварително записване за час на рисуване на касите на Детски кът - Варна. Началото на цветната забава е в 15:00 ч. на 12 август, финалът - в 20:00 ч. Водещ ще бъде Надя Делчева.

Коментари

Новини Варна