IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:15 | 29 август 2022
Обновен: 15:10 | 28 март 2024

Няма да се затваря "Аспаруховия мост" в сряда, преместват симулацията на Острова

Сценарият предвижда сблъсък между автобус с пътници и автоцистерна

По материала работи: Слав Велев
Няма да се затваря "Аспаруховия мост" в сряда, преместват симулацията на Острова

Според сценария след сблъсъка автоцистерната и автобусът падат от тази точка на моста/Снимка: Фейсбук, Александър Николов

Движението по Аспарухов мост няма да бъде ограничавано за пълномащабното учение, което ще се проведе в сряда, 31 август. Първоначално се предвиждаше във вечерните часове да бъде спрян трафикът в едната лента на платното в посока Бургас. Учението обаче е преместеното на Островната зона в интервала от 10:00 до 12:30 ч., съобщи областният управител на Варна Марио Смърков, цитиран от "Дарик". 

Сценарият предвижда симулация на сблъсък между автобус с пътници и автоцистерна. След удара те късат мантинела във високата част на моста и падат в граничната зона между сушата и единия от каналите към Варненското езеро. 

Ще бъдат отработени действия за спасяване и извозване на пострадали хора, предотвратяване на екологично замърсяване от изтеклите горива в морските води и въздушно наблюдение на терена от вертолет на Военноморските сили.

Коментари

Новини Варна