IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:45 | 30 август 2022
Обновен: 18:52 | 19 април 2024

Кандидат-депутати акостираха с лодка във Варнeнското езеро (СНИМКИ)

Даниел Лорер огледа драгирания район на канала

По материала работи: Слав Велев
Кандидат-депутати акостираха с лодка във Варнeнското езеро (СНИМКИ)

Снимки: ПП

Водачът на листата на ПП Даниел Лорер във Варна и кандидат-депутати от партията акостираха с лодка в морската столица. Тук се наблюдават множество примери за корупционния модел на управление, наложен от ГЕРБ. Един от най-емблематичните от тях е удълбочаването на канала на Варненското езеро, заяви Лорер.

Повече от 400 млн. лева отпуска държавата за този проект. Всичко се случва по познатата вече схема – парите са получени от държавното предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ /ТСВ/ АД, което не е технически обезпечено да извършва такива дейности и предметът му на дейност е свързан с изграждането на железопътна инфраструктура. „ТСВ“ АД - държавната фирма не може да изпълнява такава дейност. Тя няма машини, тя няма специалисти, по вече познатия модел „Инхаус“ тези пари се преразпределят към подизпълнители и там се губи следата", каза Лорер. Отделен въпрос е, че земната маса от извършените драгиращи дейности също е депонирана несъобразно.

Даниел Лорер, Николай Денков, Иван Христанов, Никола Минчев, Благомир Коцев и други от екипа на „Продължаваме Промяната“ огледаха драгирания район с лодка, за да констатират за пореден път практиката, да се отклоняват огромни средства от държавния бюджет в полза на частни интереси.

Националната обиколка на отбора на "Продължаваме промяната" стигна до Варна. Даниел Лорер, водач на листата в морската столица, постави въпроса за неправомерното разходване на огромни финансови средства чрез непрозрачни процедури при удълбочаването на пристанищните канали. 

Коментари

Новини Варна