IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:30 | 9 септември 2022
Обновен: 13:27 | 18 април 2024

Автоджамбаз претрепа двама полицаи след преследване и стрелба в центъра на Варна

27-годишният мъж посрещнал органите на реда с дъска

По материала работи: Слав Велев
Автоджамбаз претрепа двама полицаи след преследване и стрелба в центъра на Варна

Снимката е илюстративна

27-годишен рецидивист е задържан в резултат на предприети незабавни полицейски действия. Вчера, около 11.35 часа служители на Първо РУ получават сигнал за мъж, който се опитва да отвори паркиран автомобил.

При светкавичното пристигане на мястото, полицейския екип установил мъж – видимо под влияние на упойващи вещества, който държал в ръката си дървена дъска. По първоначална информация, същият не се подчинил на разпореждането им да остане на място и побягнал.

Полицаите прибегнали до помощни средства - електроди, за да задържат нарушителя, но мъжът се откъснал и продължил бягството си. Тогава служителите на реда произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони и трети, с който улучили беглеца в областта на коляното и така го забавили.

Стигнало се до използване и на физическа сила. В следствие на схватката единият полицай е с наранявания, а колегата му е със спукване на дясна ръка. По-късно униформените установили и самоличността на извършителя, който се оказал жител на Провадия, известен на МВР, осъждан за взломни кражби, наркозависим.

В задържания е намерено пакетче с кристалообразно вещество. Установен е и един автомобил в района, взломен от същия мъж. По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна