IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:00 | 14 септември 2022
Обновен: 13:14 | 23 април 2024

Осъдиха студент, измамил младеж във Варна

25-годишният мъж го "завъртял", че ще му продаде изгодно "плейстейшън"

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха студент, измамил младеж във Варна

Снимката е илюстративна/BAZAR.bg

25-годишен студент се призна за виновен по повдигнато му обвинение в измама над непълнолетен. Случаят е от  12 април 2018 г. Тогава подсъдимият, с цел набавяне на имотна облага, възбудил у непълнолетен младеж от Варна заблуждение, че ще му продаде електронна игра (плейстейшън). Той обяснил на потърпевшия, че е оставил в заложна къща собствената си електронна игра и ще му я продаде по-изгодно от наличните оферти в интернет. Пострадалият, в присъствието на свидетели, му предоставил сумата от  400 лева и останал да изчака в близост до заложната къща освобождаването на вещта. Подсъдимият изобщо не влязъл вътре, укрил се, като междувременно блокирал и телефона си.

25-годишният студент е с чисто съдебно минало. Делото приключи с постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с признаване на вината и възстановяване на щетите за пострадалия. Районен съд – Варна наложи на подсъдимия наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна