IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:00 | 14 септември 2022
Обновен: 19:11 | 22 април 2024

Министърът на туризма открива учебната година в ПГ "Асен Златаров" и ИУ-Варна

По-късно: Илин Димитров събира на работна среща местната администрация с концесионерите на плажове

По материала работи: Слав Велев
Министърът на туризма открива учебната година в ПГ "Асен Златаров" и ИУ-Варна

Министърът на туризма д-р Илин Димитров/Снимка: Черно море/АРХИВ

Министърът на туризма д-р Илин Димитров ще открие учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“- Варна на 15.09., в 9:00 часа.

По-късно в 10:00 ч. министърът ще присъства на тържествена церемония за официалното откриване на новата академична 2022/23 година в Икономически университет – Варна. 

В програмата на министър Димитров е предвидена среща с проф. д-р Валентин Игнатов, ректор на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна. Акцент в разговора ще бъдат въпросите, свързани с бъдещото развитие на здравния туризъм в България. 

В 16:00 часа в хотел “Палас” в к.к. “Слънчев ден” министър Димитров ще проведе работна среща с местната администрация, концесионери и наематели на плажове. Те ще обсъдят резултатите от изминалия активен летен сезон, както и пътищата за подобряване на имиджа на дестинацията чрез повишаване качеството на туристическата услуга и увеличаване броя на плажовете с гарантирана чистота и безупречни условия за туризъм.

За представителите на медиите е предвиден брифинг след края на срещата, около 17:00 часа.

Коментари

Новини Варна