IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
13:15 | 17 септември 2022
Обновен: 18:17 | 14 април 2024

Организират безплатни туристически обиколки сред природата край Варна

Организаторите предвиждат спорт, съчетан с беседи и култура в обиколка край Аладжа манастир

По материала работи: Слав Велев
Организират безплатни туристически обиколки сред природата край Варна

Проект на сдружение “Непознатите” набира голям интерес сред младите варненци. С партньорството на природен парк “Златни пясъци”, сдружение "Непознатите" организира няколко събития за популяризиране на културно-историческото наследство и спортa сред природата.

Отпуснати са няколко допълнителни дати за които може да се обадите на 0888922262 Галин Димитровили или да заявите участие на nepoznatite.bg@gmail.com.

СЪБИТИЕТО Е ИЗЦЯЛО БЕЗПЛАТНО

В проекта са включени събития с туристически обиколки. Има предвидена богата програма за запознаване с историята на Аладжа манастир и природен парк “Златни пясъци” . Включени са дискусии и форми за неформално обучение на младежи. Как да се ориентирате в гората, как да разпознавате дървесните видове, как да черпите енергия от тях, как изглеждат горските обитатели и кое е типичното за тях.

Провежда се беседа за историята на Аладжа манастир и неговата културна значимост за регион, както и за историята на природния парк и борбата за неговото запазване.

Голяма част от младежите през последните десет години посочват като основен проблем за отсъствието на инициатива от тяхна страна, това че те не са наясно от къде да започнат, за да организират и привлекат съмишленици за тяхна дейност, забавление, проект или идея.

Основната цел на проекта е чрез спортни туристически преходи и информация за културните и други обекти да се създаде интерес на младите хора към спорта, природата и културно-историческото наследство. Да ги инициира да създават собствени приключения, спортни инициативи и други дейности чрез неформално обучение и методика. 

Коментари

Новини Варна