IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:30 | 7 октомври 2022
Обновен: 02:36 | 18 април 2024

1 000 лв. глоба за шофьор на тролейбус във Варна, ступал друг водач на пътя

Инцидентът станал по булевард „Сливница“, в района на спирка „Нептун“

По материала работи: Слав Велев
1 000 лв. глоба за шофьор на тролейбус във Варна, ступал друг водач на пътя

Снимка: Черно море/АРХИВ

55-годишен мъж бе признат за виновен по обвинение в хулиганство при управление на автомобил. Непристойните действия, грубо нарушаващи обществения ред са извършени предиобеда на 13 август миналата година, при управление на тролейбус от обществения транспорт по булевард „Сливница“, в района на спирка „Нептун“.

Тогава подсъдимият се ядосал от извършена маневра от друг водач, който заобиколил с автомобила си тролея, непосредствено преди потеглянето му и внезапно спрял пред него за пропускане на пешеходци. Като израз на възмущение тролейбусният шофьор натиснал продължително клаксона, а другият водач небрежно му махнал с ръка през отворения си прозорец. Този жест още повече афектирал подсъдимия и докато движението било спряно за изчакване на пресичащи на пешеходната пътека хора, той слязъл от тролейбуса и през отворения прозорец ударил с юмрук водача на престроилия се пред него автомобил. За инцидента бил подаден сигнал на телефон 112.

55-годишният мъж е с чисто съдебно минало. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът наложи на подсъдимия глоба в размер на 1000 лева. 

Решението на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Требало да завтори йош адин пат!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 година )
Защо все шофьорите на тролеите и на автобусите са виновни. Все пак те не возят животни а хора и деца. Господ да ги пази водачите на автобусите и тролейбусите както и на тежкотоварните(Тирове).
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 4
Новини Варна