IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:45 | 12 октомври 2022
Обновен: 04:14 | 18 април 2024

Глобиха варненец с отнета в Германия книжка, пробвал тук да си изкара нова

53-годишният мъж излъгал, че е изгубил документа

По материала работи: Слав Велев
Глобиха варненец с отнета в Германия книжка, пробвал тук да си изкара нова

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Районният съд във Варна наложи административно наказание „глоба“ за документно престъпление. Случаят е от 7 юли 2020 год. Тогава подсъдимият подписал и подал декларация пред Сектор ”Пътна полиция” на МВР - Варна, в която заявявал, че свидетелството му за управление на МПС е изгубено.

Декларацията била подадена с цел издаване на нов документ, с бърза поръчка. В действителност шофьорската книжка на мъжа била отнета, заради извършено преди време в Германия нарушение на немското законодателство за движение по пътищата – шофиране в нетрезво състояние.

Книжката му била отнета от компетентните чуждите власти, като му била наложена забрана за срок от 6 месеца за издаване на ново свидетелство за управление на МПС. Въпреки влязлата в сила забрана, той подал при връщането си в България заявление за издаване на новия документ, а впоследствие Федералното транспортно ведомство на Германия препратило до властите у нас отнетата шофьорска книжка на българския водач.

За потвърдената неистина в писмена декларация, Варненският районен съд призна за виновен 53-годишния подсъдим в извършването на документно престъпление по чл. 313, ал.1 от НК. Той бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. Разноските по делото също се възлагат на подсъдимия.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Коментари

Чефо ( преди 1 година )
Всичко това се случва заради глупавите ни консулства и посолства в чужбина . Когато нещо се случи документите ни отиват там по служебен път и попадат в черна дупка , нито можеш да се свържиш със служителите ни и дори да имаш късмета нищо не ти казват . Чаках си книжката от Италия 1 година и като подадох молба за нова ме осъдиха за същото като в тази статия. Вината е изцяло на консулството ни което ми каза че не са я получили от италианската полиция..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Новини Варна