IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:15 | 28 октомври 2022
Обновен: 05:02 | 24 април 2024

Варненци оглавиха няколко комисии в парламента

Доц. Тонев оглави Комисията по здравеопазване, а Костадинов Комисията по политиките за българите извън страната

По материала работи: Слав Велев
Варненци оглавиха няколко комисии в парламента

Двама варненски депутати и двама варненци, които са народни представители от други региони, станаха председатели на комисии в 48-ото Народното събрание.

Варненският депутат от „Продължаваме промяната” доц. Антон Тонев оглави Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Колегата му от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който също е варненски народен представител, поема ръководството на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, пише "Дарик".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който избра да бъде софийски депутат, ще е председател на Комисията по политиките за българите извън страната в Народното събрание. Съпартиецът му Цончо Ганев, който като Костадинов е бил варненски общински съветник, но стана депутат от Бургас, беше избран за председател на Комисията по туризъм. 

Във Фейсбук Костадинов обяви веднага след избирането си, че първата му задача ще бъде да накара българското правителство да даде гласуваната финансова субсидия на Тараклийския университет в Молдова.

„В бюджета за тази година по предложение на Възраждане беше гласувано увеличение на помощта от България от 300 000 на 1 000 000 лв. Тази сума обаче нашето правителство отказва да преведе на университета вече повече от 6 месеца. Ето защо разрешението на този проблем ще бъде първата задача на комисията за българите зад граница”. заяви Костадинов.

Коментари

Новини Варна