IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
14:30 | 20 ноември 2022
Обновен: 20:16 | 16 април 2024

Девненец е сред задържаните за детска порнография

53-годишният Н.И. споделял кадри, съдържащи сцени на сексуално насилие с деца между 2 и 10 години

По материала работи: Слав Велев
Девненец е сред задържаните за детска порнография

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Девненец е сред задържаните  във връзка с разследване за разпространяване на порнографски материали с деца.

Състав на Девненския районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, за 53-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица ненавършили 18 години, което е извършвано като продължавано престъпление.

Н.И. е един от задържаните при мащабната операция, провела се в няколко града в страната, с участието на Прокуратурата на Република България, Националната следствена служба и ГДБОП, при която беше разкрита мрежа за разпространението на порнографски материали с участието на деца.

При извършените претърсвания, в дома на мъжа са намерени и иззети множество електронни устройства и носители на информация – таблети, компютри, телефони, флаш-памети, съдържащи сцени на сексуално насилие с деца между 2 и 10 години. Установено е, че мъжът ги е споделял и разпространява.

Коментари

Новини Варна