IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
14:20 | 18 ноември 2022
Обновен: 02:21 | 21 април 2024

13 души са задържани за разпространение на детска порнография

Акцията е проведена едновременно в София, Девня, Варна и Хасково

По материала работи: Ставри Таргов
13 души са задържани за разпространение на детска порнография

13 души са задържани в различни градове на страната за разпространение на детска порнография, съобщиха на съвместен брифинг от прокуратурата и ГДБОП.

Сред задържаните има хора на различна възраст и с различни професии, обясниха днес от прокуратурата и ГДБОП. Сред арестуваните има пилот от популярна нискотарифна авиокомпания, собственик на спортен магазин, ИТ специалист, както и хора с други професии.

Средната възраст на задържаните най-често е между 30 и 40 години, но има хора и на по-голяма възраст - над 60 години, допълниха от прокуратурата.

Установено, е че задържаните днес са разменяли помежду си файлове с детска порнография.

Акцията е проведена едновременно в няколко града на страната - София, Девня, Варна, Хасково, съобщиха още от прокуратурата.

Към момента не е ясно от колко време задържаните са се занимавали с подобни неща. Тепърва обаче предстои да бъде установено дали част от тях не са влизали и в реална връзка с български деца чрез различни интернет приложения.

Това, което също е ясно, е, че жертвите, които са участвали в порнографските престъпления, са от държави извън България. Най-често това са деца от бившите съветски републики или от държави в Далечния изток, обясниха още от прокуратурата.

Само в единия от случаите се проверява дали едното от децата не е възпитаник на социален дом у нас, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна