IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:45 | 21 ноември 2022
Обновен: 07:02 | 25 април 2024

Шефът на "Тубдиспансера": Трябва да минем под шапката на "Терапията"

Студентите трябва да видят какво е туберкулоза, заяви доц. Христо Ганчев

По материала работи: Слав Велев
Шефът на "Тубдиспансера": Трябва да минем под шапката на "Терапията"

Доц. Христо Ганчев/Снимка: Черно море/АРХИВ

Белодробната болница трябва да бъде под шапката на УМБАЛ "Св. Марина". Това мнение изрази нейният директор доц. Христо Ганчев, цитиран от Радио Варна. Започват усилени действия по прехвърлянето на бившия тубдиспансер към друга болница, каза той, като подчерта, че най-логично е тя да влезе в състава на университетската.

По думите му тази идея отдавна е залегнала в съзнанието му, още докато той самият е бил начело на най-голямото болнично заведение във Варна. Първото нещо, което направих тогава, е да поканя главната лекарка на тубдиспансера. По това време водихме бъдещите лекари с автобуси до диспансера, за да се запознаят със заболяването. Студентите трябва да видят какво е туберкулоза. За последните седем години един студент не е влязъл в белодробната болница, посочи той.

Припомняме, бившият тубдиспансер беше застрашен да остане без електричество заради неплатени сметки.

Лечебното заведение дължи 65 хиляди лева за ток,  а днес трябваше да бъде прекъснато  от енергодружеството.

Доц. Ганчев се срещна със зам.-кмета на Община Варна Коста Базитов и председателя на Общински съвет Варна Тодор Балабанов, на която се дискутира казуса с надеждата болницата за белодробни болести да продължи своята работа занапред.

Чуйте повече от разговора на Нина Милошевич разговаря с доц. Христо Ганчев ТУК

Коментари

Новини Варна