IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:30 | 28 ноември 2022
Обновен: 09:47 | 25 април 2024

Започва изграждането на канализация за живеещите на север от Варна

Проектът е на стойност над 138 млн. лв. и трябва да продължи до февруари 2024 година

По материала работи: Слав Велев
Започва изграждането на канализация за живеещите на север от Варна

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Започва изграждането на канализация за няколко местности и вилни зони. Утре, 29 ноември, с първа копка ще в местност "Сълзица" стартира доизграждането и реконструкцията на канализационна мрежа в СО „Изгрев“, „Кочмар“, „Сълзица“, „Пчелина“ и „Сотира“, бул. „Христо Смирненски“, реконструкция на канализационен клон под бул. „Владислав Варненчик“, реконструкция на магистрален водопровод „Варна – Златни пясъци“ – III етап“.

Само преди 10 дни бе направена и първа копка за изграждането на мрежа от близо 4 км тръби, за достъп до канализация на жителите в село Каменар, част от мащабния проект на водоснабдителното дружество във Варна „Изграждане на ВиК инфраструктура“.

По план изпълнението на проекта на обща стойност над 138 млн. лева. трябва да продължи до февруари 2024 година. Целта е над 330 000 жители на Варна да имат достъп до подобрено водоснабдяване. В приоритетната си част това са живеещите във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. След реализирането му се очaĸвa зaгyбитe нa вoдa дa нaмaлeят c близо 20%. Мерките ще доведат и до решаване и на екологичните проблеми с качеството на водите за къпане в зоната на офицерския плаж и Варненското езеро.

Коментари

Борисов ( преди 1 година )
Ами Горна Трака(м.Валаяр), кога все още нямаме канализация, а сме почити на главния път за Виница???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна