IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:45 | 14 декември 2022
Обновен: 17:37 | 19 април 2024

Повдигнаха обвинение на "земеделеца" от Евксиноград

33-годишният К.А. остава в ареста

По материала работи: Слав Велев
Повдигнаха обвинение на "земеделеца" от Евксиноград

Снимка: Окръжна прокуратура – Варна

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 33-годишния К.А. за това, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – престъпление по 354а, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Разследването по случая е започнало след получен сигнал. Полицейски служители установили, че в къща, намираща се в м-ст „Евксиноград“, се отглеждат растения от рода на конопа. На 13 декември 2022 година е извършено претърсване в имота, като е констатирано, че се касае за добре оборудвана оранжерия. Къщата има три етажа, като всяко едно от помещенията вътре е пригодено за развиване на престъпната дейност. Иззети са 9,600 грама суха тревиста маса, над 1000 растения, везни.

На място е задържан 33-годишният К.А., който е наемател на къщата и я е използвал, за да отглежда марихуана.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия да бъде внесено в съда.

 

Коментари

Новини Варна