IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:15 | 14 декември 2022
Обновен: 00:15 | 18 април 2024

500 лв. глоба за варненски насилник

32-годишният мъж тормозил перманентно майка си и брат си

По материала работи: Слав Велев
500 лв. глоба за варненски насилник

Снимката е илюстративна

32-годишен мъж бе признат за виновен от Районен съд - Варна в това, че на 29 септември тази година във Варна, не изпълнил съдебна заповед за незабавна защита, издадена през м. август т. год., с която бил задължен да се въздържа от актове на домашно насилие спрямо майка си и брат си.

32-годишният мъж бил отстранен от съвместно обитаваното с тях жилище, като съгласно постановените мерки за закрила му било забранено да  приближава на по-малко от 100 метра близките си, дома им, местоработата и местата им за социални контакти и отдих.

Въпреки забраните, на посочената дата подсъдимият отишъл до жилището, като започнал агресивно да блъска и тропа по входната врата, да дърпа бравата и опитва да влезе. Именно там го заварили и задържали на място отзовалите се по сигнал на адреса полицейски служители. 

Подсъдимият има предходна съдимост. За извършеното престъпление по чл. 296, ал.1 от НК, Районен съд – Варна му наложи наказание „глоба“, в размер на 500 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна