IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:45 | 15 декември 2022
Обновен: 03:43 | 4 май 2024

Как да бъдем енергийно независими обсъждат във Варна

Ще бъдат разгледани предложенията за изменения в Закона за енергията от възобновяеми източници

По материала работи: Слав Велев
Как да бъдем енергийно независими обсъждат във Варна

Как да бъдем енергийно независими и да намалим енергийно бедните български граждани в условията на задълбочаваща се икономическа и енергийна криза. Това ще бъде тема на кръглата маса, която ще се проведе на 19 декември (понеделник) от 11 ч в арт-салона на радио „Варна“.

Организатори на форума са Обществен център за околна среда и устойчиво развитие и иницитивата „Зелени закони“ на Сдружение за изследователски практики. За участие са поканени представители на държавата, общината, синдикатите, бизнеса и граждански организации.

Те ще обсъдят предложенията за изменения в Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ), подготвени за внасяне от организаторите в 48 Народно събрание. Промените целят ускоряване прехода на българската енергетика към микс, в който да преобладават разнообразни въозобновяеми енергоизточници, улесняване производството на енергия от ВЕИ от граждани и общности от граждани и намаляване на енергийно бедните българи.

Дебатите ще се излъчват на живо във Фейбсук, Ютуб и Ecovarna.info.

Коментари

Новини Варна