IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:06 | 15 декември 2022
Обновен: 01:48 | 26 април 2024

Условна за варненец, заплашил бившата си с убийство

Душил я, опрял и нож до шията й

По материала работи: Слав Велев
Условна за варненец, заплашил бившата си с убийство

Осъдителна присъда за 41-годишен мъж от Варна, отправил към  съпругата си закани с убийство.

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение за престъпление против личността по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс - за отправяне на закана с убийство към бившата си жена. Деянието е осъществено в условия на продължавано престъпление в периода от 3 до 14 октомври 2020 г.

Въпреки че по това време подсъдимият и потърпевшата били в обтегнати отношения и вече не живеели заедно, на три пъти през посочения период подсъдимият ходел до адреса на семейното жилище, като вдигал скандали, заплашвал я словесно и физически, включително чрез душене и опирайки нож до шията й.  Отправените на три пъти с думи и действия  закани с убийство възбудили у пострадалата основателен страх от осъществяването им.

С присъда, Районен съд – Варна наложи на 41-год. подсъдим наказание лишаване от свобода за срок от една година, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години.   В негова тежест са и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред ВОС в 15-дневен срок

Коментари

Новини Варна