IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:00 | 12 януари 2023
Обновен: 16:14 | 29 април 2024

Варненци излизат на протест за по-тежки наказания за убийците на животни

Демонстрации ще има в редица градове в неделя

По материала работи: Слав Велев
Варненци излизат на протест за по-тежки наказания за убийците на животни

Протест срещу насилието над животни ще се проведе във Варна на 15 януари. Демонстрацията под надслов „Отивате в затвора, садисти!!!”е насрочена за 15:00 ч. пред сградата на съдебната палата. По същото време акции ще има в още 13 български града.

Исканията са за по-високи и ефективни наказания за насилниците и убийците на животни.

Това е вторият национален протест в рамките на месец и половина. В началото на декември Варна също беше сред градовете, в които имаше демонстрации за защита на кучето Мечо, малтретирано от 37-годишния Захари Шулев от София.   

„Твърде много хора предпочитат да живеят дълбоко в Средновековието и се гордеят с този факт. Назрял е обаче моментът да променим това. Затова ни е нужен всеки един от Вас! С клетви и писане на коментари не става. Със закани и просто публикуване на поредния случай на зверство над животно НЕ ПРОМЕНЯМЕ нищо. Затова нека да излезем на 15-ти - за една по-нормална, една по-добра и по-справедлива държава. Защото убийците на животни днес са убийци на деца утре”, апелират организаторите на протеста във Варна. Чрез социалните мрежи участие в него досега са заявили близо 30 души.  

Коментари

Новини Варна