IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
10:00 | 14 януари 2023
Обновен: 18:01 | 27 април 2024

Музикалното училище във Варна организира Ден на отворени врати

Добре дошли са, както децата, които желаят да кандидатстват, така и всички граждани, които са любопитни да разгледат сградата отвътре

По материала работи: Слав Велев
Музикалното училище във Варна организира Ден на отворени врати

НУИ „Добри Христов“/Снимка: Черно море/АРХИВ

Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ провежда днес Ден на отворените врати, съобщи за Радио Варна директорът на учебното заведение Румяна Петрова.

Поводът е да покаже на бъдещите първокласници и техните родители всичко, което трябва да знаят за приема, който предстои на 20 април. Желаещите да кандидатстват и техните родители ще могат да се запознаят с елементите на приемните изпити за различните специалности. Ще бъде представен и графикът на дейностите в кампанията за прием, която ще се проведе през месец април.

Денят на отворени врати започва в 10:00 ч. Добре дошли са, както децата, които желаят да кандидатстват, така и всички граждани, които са любопитни и искат да разгледат сградата отвътре, каза още Петрова.

Ще бъдат отворени всички класни стаи и във всяка от тях ще има преподавател, който ще очаква посетителите. Ще бъдат представени всички музикални инструменти, на които се обучават възпитаниците на училището. Всяко дете ще има възможност да посвири на инструмент, на който желае или на всички, разказа още Румяна Петрова.

За специалност “Класически танц” демонстрацията ще започне в 10:00 ч. Важна подробност за семействата е, че трябва да подготвят за децата си цвички и удобно спортно облекло за демонстрациите в балетните зали.

През учебната 2023-2024 година в училището по план прием ще бъдат приети 44 деца, които ще се обучават в две паралелки по 22 деца, уточни Румяна Петрова.

Коментари

Новини Варна