IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:20 | 28 януари 2023
Обновен: 16:43 | 17 април 2024

Нова зарядна станция за електромобили работи в Белослав

В последните 2 години електромобилите, собственост на общината се увеличават

По материала работи: Слав Велев
Нова зарядна станция за електромобили работи в Белослав

Зарядна станция - FINES CHARGING/Снимка: Община Белослав

Сложиха втора зарядна станция за електромобили в Белослав. За целта е специално обособено допълително паркомясто за зареждане на ЕПС, обозначено със съответната пътна маркировка.

В последните 2 години електромобилите, собственост на Община Белослав се увеличават заради екологичните им предимства.

Припомняме, че през 2021-а година Община Белослав придоби първото си ЕПС - двуместен електрически камион, който се отличава с висока функционалност, маневреност, ниски експлоатационни разходи и екологичност. Превозното средство беше закупено с финансовата подкрепа на Националния доверителен екофонд.

Нови 2 бр. ЕПС бяха доставени от фирмата, спечелила обществената поръчка „Доставка на електрически автомобили за нуждите на Община Белослав”. Електромобилите ще се ползват предимно в градски условия за нуждите на общинска администрация. Целта на пилотния проект е да бъде даден пример на обществото за използването на по-екологични превозни средства.

Новата зарядна станция, предназначена за жители на община Белослав, се намира до сградата на Община Белослав и е достъпна за ползване денонощно. Услугата е платена – 0,95 лв. / kWh.

За да заредиш, трябва да бъде изтеглено мобилното приложение на Fines Charging за Apple или Android.

Преди зареждане, винаги трябва да се провери предварително актуалния статус на станциите през мобилното приложение на оператора.

При проблем със зареждането или мобилното приложение може да се свържеш с Fines Charging между 09:00 и 19:00 всеки ден на тел +359 888 438 030.

Коментари

Новини Варна