IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:30 | 1 февруари 2023
Обновен: 09:21 | 20 април 2024

Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна

Общината предоставя спортните бази безплатно, включително поема и режийните разходи

По материала работи: Слав Велев
Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна

Иван Портних на среща с представители на спортната общественост в града/Снимка: Община Варна

Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна, заяви  кметът на Варна Иван Портних, който се срещна с представители на спортната общественост в града. Тема на разговорите беше нова проектонаредба за реда и условията за използването на общинските спортни обекти, предоставени за управление на ОП "Спорт - Варна", която предстои да бъде разгледана в Общинския съвет.

Община Варна винаги е предоставяла спортните бази безплатно на клубовете, включително поемаме и режийните разходи. Варна обича спорта и моята категорична позиция е, че трябва да се създават условия, които да осигуряват на клубовете спокойна работа с нашите деца, коментира кметът. Той обясни, че реално клубовете ще получават от бюджета средства за своята дейност, включително за наем и поддръжка на материални бази. Те от своя страна, ще внасят тези средства в общинското предприятие „Спорт- Варна“, което поддържа базите. В крайна сметка това няма да попречи на дейността на клубовете и няма да има допълнително финансово утежняване за тях“, допълни Иван Портних. Промяната е изискана от одитна компания и засяга само механизма на финансови взаимоотношения.

 

 

Коментари

Новини Варна