IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:30 | 8 февруари 2023
Обновен: 15:37 | 28 април 2024

Силистренец пъхна дрогата си в чантата на старица, не му се размина

46-годишният мъж бил спрян за рутинна проверка

По материала работи: Слав Велев
Силистренец пъхна дрогата си в чантата на старица, не му се размина

Снимката е илюстративна

Съдът в Силистра уважи като основателно искането на  Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив. И.И., привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 от НК, остава в ареста.

46-годишният мъж беше задържан на 5 февруари 2023 година. Автомобилът, с който той се придвижвал, бил спрян за проверка. При опит да бъде тестван за употреба на наркотични вещества и алкохол, той отказал. При последвалия обиск, в него били намерени 0,9 грама амфетамин. Допълнително количество от същата субстанция (1,6 грама), както и 23,7 грама хероин, били намерени в дамската чанта на възрастна жена, пътуваща в превозното средство. Забранените вещества И.И. пъхнал в чантата на жената без нейно знание и съгласие непосредствено преди проверката.

При последвалото претърсване в дома на 46-годишния обвиняем в Силистра били намерени още 4,7 грама амфетамин и две електронни везни.

Определението на Окръжния съд в Силистра подлежи за обжалване пред Апелативен съд - Варна.

 

Коментари

Новини Варна