Варна 16°
fallback
Новини Варна
12:53 | 3 юни 2015
Обновен: 07:06 | 28 април 2024

Дават 600 хил. лева за ремонт на фрегата „Дръзки“

Целта е осигуряване безопасната експлоатация и използване на кораба в операции и мисии на НАТО

По материала работи: manager

МО ще ремонтира фрегатата “Дръзки”, като за целта ще извади от свития си бюджет 600 000 лв. Това става ясно от обявена обществена поръчка, с която се търси изпълнител на задачата. Военното ведомство поставя срок от 3 месеца за извършване на ремонтните дейности и изисква поне една година гаранция след това. Целта е осигуряване безопасната експлоатация и използване на кораба като деклариран за участие в операции и мисии на НАТО, уточнява се в документацията.

 

Едни от основните работи, които се очаква да бъдат извършени от изпълнителя, е възстановяването на антикорозионното и противообрастващо покритие на корпуса, за да се спре ръждата по бойния кораб, който е произведен в края на 70-те години на миналия век и бе закупен за ВМС през 2005 година от Белгия.

 

Това ще става с полагане на боя, за която изрично пише, че трябва да бъде “химически съвместима” със сегашното покритие и да осигурява защита поне за три години напред. Предвижда се още да се направи ремонт и на подводната част, валовите линии, гребните винтове и рулевото устройство на кораба.

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback