IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избори 2023
16:00 | 28 февруари 2023
Обновен: 08:56 | 29 март 2024

Мая Манолова води листата на "Левица" във Варна

Разследването на тецовете е по сигнал на Комисията по ревизията, заяви бившият й председател

По материала работи: Слав Велев
Мая Манолова води листата на "Левица" във Варна

Коалиция "Левицата" обяви водачите на листите си в цялата страна, съставът на листите ще бъде регистриран до 17:00 часа днес в районните избирателни комисии на територията на страната.

„Водачите на ЛЕВИЦАТА! по места са силните остриета в ляво. Личности, които са се доказали в битка и със социални каузи. В София водачи сме три жени, непримирими с несправедливостите и с грижа за слабите. В Бургас водачът ни е тежка категория в лицето на трикратния световен и европейски шампион Антон Коджабашев. Лявото острие Валери Жаблянов повежда в Пловдив град и Враца, а в Плевен е младото лице на лявото Иван Мандински, който на 27 години е най-младият ни водач. В Кърджали начело на листата застава режисьора проф. Любомир Халачев“, каза Мая Манолова.

Татяна Дончева и Мая Манолова ще водят по две листи. Татяна Дончева ще оглави кандидат-депутатската листа за 24 МИР и Велико Търново. Мая Манолова ще води в 23 МИР и Варна. Начело на листата за София област ще е Данаил Георгиев, а за Пазарджик, Габрово и Благоевград – съответно адвокатите Елена Петкова, Иванка Баева и Албина Анева.

Левицата ще има силно представителството в следващия парламент. Ние ще бъдем последната преграда срещу връщането на статуквото във властта. А статуквото е равно и на корупция. Ние сме показали, че сме ефективни, по-ефективни от 50 налични антикорупционни органа в държавата“, каза Мая Манолова, водач на листата на ЛЕВИЦАТА! в 23 МИР – София и добави:

„Първото голямо разследване на Европейската прокуратура в България е по сигнал на ръководената от мен комисия по ревизията в 46-ото Народно събрание срещу ТЕЦ-овете, собственост на един от големите олигарси“,

Припомняме, че по време на работата на 46-ото Народно Събрание бе създадена Комисия по ревизията, която установи, че някои тецове са ощетили хазната с над 30 млн. лв. заради недекларирани емисии въглероден диоксид, на база на оценки с невярно съдържание, изготвени от техни собствени лаборатории.

Д-р Цветеслава Гълъбова, водач на ЛЕВИЦАТА! за 25 МИР – София заяви, че е сигурна в успеха на формацията, защото обединението „изгражда мостове, по които да минем и да приключим с разделенията.“

Сред основните приоритети на „ЛЕВИЦАТА!“ са повишаване на доходите, справедливо и достойно възнаграждение на труда, овладяване на спекулата и високите цени на стоките от първа необходимост, стабилизиране на държавното управление, консолидиране на подкрепа за промяна на конституцията за съдебна реформа, възстановяване на чувството за справедливост у хората.

В състава на коалиция ЛЕВИЦАТА! влизат партиите „АБВ – Алтернатива за българско Възраждане“, „Движение 21“, „Изправи се България“ и „Земеделски народен съюз Александър Стамболийски“.

Коментари

Новини Варна