IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:29 | 9 март 2023
Обновен: 09:09 | 19 март 2024

"Пробация" за варненец, неплащал издръжка за дете

Подсъдимият е трябвало да заплати на дъщеря си 5900 лева

По материала работи: Слав Велев
"Пробация" за варненец, неплащал издръжка за дете

40-годишен варненец бе признат за виновен в това, че в периода от м. ноември 2017 г. до м. септември 2022 г. включително,  след като е бил осъден с влязло в сила решение на Районен съд – Варна, да издържа свой низходящ – дъщеря си, съзнателно не изпълнил това си задължение за повече от две месечни вноски – общо 59 месечни вноски. Подсъдимият е трябвало да заплаща на дъщеря си, чрез нейната майка и законен представител, ежемесечна издръжка в размер на 100 лева месечно, като общата стойност на задължението му за периода е 5900 лева. Освен това, деянието е извършено повторно, след като вече е бил осъден с влязла в сила присъда за неплащане на издръжка - престъпление по чл. 183, ал.4 от НК.

Състав на Районен съд - Варна наложи на 40-годишния подсъдим наказание „пробация“, като в продължение на 8 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Съдът наложи на подсъдимия и наказание „обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез обявяване на присъдата в Кметството по местоживеенето му.

Коментари

Чичо Яни ( преди 1 година )
Голям праз - порицание. Тинтири - минтири. Много го интересува някого!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна