IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
09:00 | 12 март 2023
Обновен: 02:14 | 2 май 2024

Самотна майка от Варна дължи 17 бона за вода (ВИДЕО)

43-годишната жена от "Младост" не е плащала от 19 години

По материала работи: Слав Велев
Самотна майка от Варна дължи 17 бона за вода (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: NOVA

Самотна майка от варненския район "Младост" 19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 хиляди лева на местното ВиК, но твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба. 

43-годишната жена живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983-а година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри, предаде NOVA.

„Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете. 

Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов обясни, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината. Нейната версия обаче е друга: „Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията. 

Повече вижте в репортажа на Емил Дамянов:

Коментари

Драган ( преди 1 година )
Ако дължи то не е на Ви К дължимото е към входа където живее. Тарикатите от ВиК прецакват така имера им минава.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Nshdjj ( преди 1 година )
Mahnete q taq kvi ukrainci kvi ROMI be Sami si pravite takav jivota...dolna balgarka ot balgarski proizhod
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Личен ( преди 1 година )
Общинските жилища се дават на общинари или хора с възможности. Трудно една българско семейство ,наистина в нужда да де вреди от връзкари. Жена с 3 деца живееща в във влага и мухал (маза) с още 4ма човека в 3 стайна маза чака вече 30 години за общинско жилище! Семейство с 2 деца живеещо по същия начин също чака вече 4 години. Но аз съм свидетел как семейство с финанси и работещ член от семейството в общината се нанесе в обществено жилище и за отрицателно време направи основен ремонт!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
петково ( преди 1 година )
E, ako сметките се плащат от общината значи не дължи нищо на ВиК. Най-вероятно, както е и при нас, сметките се плащат от другите, живеещи в същия блок, както е и при нас. И ние имаме неплащащи с години, но ВиК си начислява разликата в показанията на главния и личните водомери в сметките на тези, които плащат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Новини Варна