IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:30 | 13 март 2023
Обновен: 16:31 | 28 април 2024

Чешмата на Дом Младост ще бъде на друго място

Градят кът с пейки около нея

По материала работи: Слав Велев
Чешмата на Дом Младост ще бъде на друго място

Бившата чешма при Дом Младост/Снимка: АРХИВ

Чешмата с минерална вода на вече разрушения Дом Младост ще бъде изградена отново, но ще бъде поставена на друго място. Това съобщи за Радио Варна кметът на едноименния район Христо Христов. Той съобщи, че чешмата ще бъде възстановена скоро.

ВиК- експертът Тодор Димитров уточни, че вече е издадено разрешението от район "Младост" за поставянето на чешмата. Мястото вече е определено - намира се точно срещу бившия Дом Младост.

"Изчистваме определени параметри по помпите. Надяваме се скоро чешмата да бъде поставена и да заработи", каза още Димитров.

Експертите използват вече съществуващи ВиК-проводи. Ще бъдат изградени единствено отклонения от водопровода до чешмата и съответно - до ревизионна шахта на канализацията.

Чешмата ще бъде тип поставяем обект, а мястото около нея ще бъде благоустроено. Ще има пейки и кошчета за битови отпадъци.

Друга чешма с минерална вода, любима на варненци, е тази до Топлата вода. Тя се намира точно до стълбичките, и не работи. Причината е, съобщи Димитров, че според проверки тя попада в частен имот.

Вече са започнали техническите прегледи и обходи за състоянието на чешмичките и фонтаните във Варна. При нужда, ще бъдат направени козметични ремонти. Очаква се те да започнат да работят през май.

Повече чуйте в разговора на Даниела Стойнова ТУК

Коментари

пано здравков ( преди 1 година )
Чешма ще има ,но не се знае кога.Сигурно когато построят стадион Ю.ГАГАРИН.Може би новите-настоящи люде на народното събрание ще кажат.Но сигурно от по следващите парламентаристи. Още от сега от прикаки друго няма повече каквито са цените.Тежко се живее с приказки, а хладилника плаче.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна