IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:00 | 16 март 2023
Обновен: 10:09 | 18 април 2024

Районният съд във Варна отваря врати за ученици

Образователната инициатива за поредна година ще бъде проведена съвместно с Районната прокуратура в града

По материала работи: Слав Велев
Районният съд във Варна отваря врати за ученици

Под надслов „Открито за съдебната власт“ на 17 март т.г. в съдебната палата на площад „Тракия“ ще се проведе Ден на отворените врати. Информационно - образователната инициатива за поредна година ще бъде проведена съвместно с Районна прокуратура - Варна, с участието на петокласници от ОУ „Захари Стоянов“ и сборна група ученици, участници на доброволни начала в клуб към дирекция „Превенции“ на Община Варна.

По време на открития ден те ще имат възможност да направят  информационен тур в съдебната сграда, за да се запознаят с достъпа до правосъдие, функциите и спецификата в работата на отделните органи на съдебната власт. От 15 часа е насрочена среща-разговор със съдия Весела Гълъбова – заместник-председател на Районен съд – Варна и с прокурор Вяра Алексиева - ръководител на отдел „Надзор Непълнолетни“ на Районна прокуратура – Варна. Отделно посещение в съда, в рамките на инициативата „Ден на отворените врати“, ще имат и студенти-първокурсници от различни специалности на Икономически университет – Варна, които ще разговарят на актуална правна тематика със съдия Пламен Танев от „Гражданско отделение“ на Районен съд - Варна.

Коментари

Madurko ( преди 1 година )
Какъв съд е тази далавераджииница бе? Какво занимавате подрстващите с глупости и им пълните главата с бръмбари, че сме правова държава и ала бала. Не се виждате какви мишоци сте.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна