IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
13:15 | 20 март 2023
Обновен: 01:11 | 27 април 2024

Богатите също цапат! Микросметища тормозят и елитните райони на Варна

Проблемите с боклука на морската столица се задълбочават

По материала работи: Слав Велев
Богатите също цапат! Микросметища тормозят и елитните райони на Варна

Кадър: БНТ

Проблемите с поддържането на чистотата във Варна продължават. Често контейнерите за отпадъци са препълнени и около тях се образуват микросметища.

Явлението не подминава и така наречените "елитни райони" като квартал „Бриз", забеляза БНТ.

Битовите отпадъци в по-голямата част на града се извозват два пъти на ден, а през лятото, когато има много туристи, е предвидено контейнерите да се изпразват три пъти на ден.

"Непрекъснато се извършва контролна дейност, следи се за чистотата и при констатирани нарушения, некачествено изпълнение, се налагат санкции, предвидени в договора", заяви Милена Недялкова от Община Варна.

Сметопочисващата фирма вече е санкционирана и глобите дават ефект.

"Във връзка с подобряване на услугата, която предоставяме, сме създали нови екипи, които обслужват площадките на контейнерите, почистват около тях и се извозва ежедневно боклукът, който е разпилян около съдовете", обяснява Николай Симеонов, представител на сметопочистващата фирма.

От Община Варна допълниха, че при сигнал за повредени контейнери за отпадъци те се ремонтират веднага за сметка на фирмата-изпълнител.

Вижте повече в репортажа на Петко Петков и Георги Христов ТУК

Коментари

Новини Варна