IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:30 | 1 септември 2022
Обновен: 14:22 | 23 април 2024

Камари боклук и ужасна миризма тормозят живущите край Рибната борса във Варна

Градът тъне в отпадъци от месеци, а местната власт е безсилна да се справи с проблема

По материала работи: Слав Велев
Камари боклук и ужасна миризма тормозят живущите край Рибната борса във Варна

Снимка: Фейсбук

Нахвърляни боклуци и ужасна миризма тормози живущите в района на Рибната борса на Колхозния пазар във Варна. За това сигнализират те в социалните мрежи.

Те са възмутени от струпани боклуци в района. Споделят и снимки, на които се вижда част от ситуацията в района. Като допълват, че миризмата на отпадните продукти е нетърпима.

"Боклука до рибната борса на пазара, смърди на риба. Не се трае. Това е всеки ден", пише Николай Стефанов.

Докато някои граждани реагират с разбиране - става въпрос за извършване на трудова дейност, други са притеснени, че това може да доведе до разпространение на зараза.

"Еми, на теменужки ли очакваш да ти мирише!? Все пак там е рибна борса и трябва да се складира някъде този боклук! Друг е въпросът, че е складиран неправилно и има опасност от разпространение на зарази", пише Йордан Янков.

Проблемът със сметосъбирането във Варна се изостри значително през последните месеци с възлагането на новия договор за извозването на отпадъците в града и смяната на контейнерите с по-малък брой и по-неудобни съдове.

Коментари

Новини Варна