IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:00 | 4 август 2022
Обновен: 16:26 | 17 април 2024

Варна тъне в боклуци, кой е виновен? (ВИДЕО)

Нееднократно са налагани глоби, оправдават се от общината

По материала работи: Слав Велев
Варна тъне в боклуци, кой е виновен? (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

В разгара на летния туристически сезон морската ни столица потъна в боклуци. Фирмата, ангажирана с почистването във Варна, вече е глобявана на няколко пъти за близо 120 хиляди лева.

Купчини с боклук до контейнерите по улиците. Това е картината, на която стават свидетели жителите и гостите на Варна в разгара на летния сезон.

"Като сложиха новите контейнери, стана по-лошо. Преди имаше хора, които чистеха. Сега няма. Шофьорът взима контейнера и тръгва", казва жителка на Варна.

"Гражданите са си виновни. Кофите празни, отстрани си оставят боклука - отвънка. На някои им е трудно да настъпят педала", смята друга жителка на града. 

От общината обясниха, че проблемът със сметопочистването и сметоизвозването е заради големия наплив от туристи във Варна през летните дни, което е довело до увеличаване на населението в районите "Одесос" и "Черноморски". А фирмата, ангажирана с почистването, е санкционирана нееднократно.

"По принцип, когато се установи, че фирмата не спазва графика, се санкционира. До момента са санкционирани с 118 хил. лева за неизпълнение на графика и нарушения", твърди Тодор Колев от дирекция "Екология и опазване на околната среда", предаде Bulgaria ON AIR.

Общината е дала предписания за реорганизация на работата на фирмата изпълнител. За почистването на разпиления боклук ще се използват и допълнителни машини. От дирекция "Екология" се надяват проблемът скоро да бъде решен.

Вижте повече в репортажа:

Коментари

Новини Варна