IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:40 | 21 март 2023
Обновен: 00:11 | 17 март 2024

Затвор за двама, осъдени за грабеж на възрастна жена

44-годишният Д.П. и 56-годишният С.К. нападнали жертвата в дома й

По материала работи: Слав Велев
Затвор за двама, осъдени за грабеж на възрастна жена

44-годишният Д.П. от провадийското село Житница и 56-годишният С.К. от град Девин получиха ефективни присъди, след като Окръжната прокуратура във Варна ги привлече към наказателна отговорност за грабеж на сума пари, извършен в съучастие през месец януари. С.К., който действал в условията на опасен рецидив, ще търпи наказание от четири години и шест месеца „лишаване от свобода“ при строг режим, а неговият съизвършител беше наказан с една година и два месеца „лишаване от свобода“ при общ режим. Двамата ще трябва солидарно да заплатят и разноските, направени по делото.

Двамата извършили посегателството през нощта на 15 срещу 16 януари 2023 година. Жертва на престъплението станала трудноподвижна възрастна жена, която била нападната в дома си. С.К. и Д.П. нахлули в къщата й и със сила и заплахи я принудили да има даде парите си. Сумата, която двамата мъже противозаконно отнели от жената била 1500 лева, като освен това взели и нейните лични документи.

Подсъдимите са добре известни на органите на реда и са многократно осъждани, като С.К. е осъждан включително за грабеж. Именно заради това той ще търпи и по-тежко наказание от двамата.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

 

Коментари

Новини Варна