IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
17:00 | 14 март 2023
Обновен: 21:17 | 27 март 2024

37-годишен отива за 5 г. на топло за грабеж на студент във Варна

Заплашил го с нож и му взел портфейла и телефона

По материала работи: Ставри Таргов
37-годишен отива за 5 г. на топло за грабеж на студент във Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 37-годишния Мартин А., с което той се признава за виновен за извършен грабеж, в условията на опасен рецидив, като употребил за това сила и заплашване.

На 28 септември 2022 г. студент във Варна седнал на пейка в Морската градина, след като приключил с лекциите си до обяд. Докато слушал музика от мобилния си телефон, към него се приближил Мартин А. и го заговорил.

Докато отговарял на въпросите на непознатия, студентът си прибрал телефона. Тонът към него станал агресивен и бил накаран да извади всичко от джобовете си. След като момчето отказало 37-годишният мъж изкарал сгъваем нож и го заплашил с него. Така успял да вземе портфейла му, от който прибрал 50 лева и след това му го върнал с останалите в него 10 лева.

Мартин А. решил да отнеме и мобилния телефон на младежа, но решил да смени тактиката. Издърпал го от ръцете му, като продължавал да държи в ръката си ножа, макар и прибран. Накарал студента да върви с него до близко кафене, като обяснил, че ще влезе вътре, за да проведе разговор.

Момчето останало да чака навън, а 37-годишният мъж успял да избяга през друг изход на заведението.

Мартин А. е многократно осъждан за престъпления срещу собствеността и против половата неприкосновеност. Последната си 7-годишна присъда изтърпял през декември 2021 година.

С подписаното споразумение страните приеха за безспорно и категорично установено, че подсъдимият е извършил престъплението, в което е обвинен. Мартин А. заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред, съгласен е с условията му, подписал го е доброволно и е наясно с последиците от него. Възстановил е и всички нанесени щети на пострадалия.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд одобри споразумението, след като намери, че то не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление подсъдимият прие да му бъде наложено наказание 5 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг режим“. 

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.

Коментари

Новини Варна