IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:00 | 24 март 2023
Обновен: 09:27 | 26 март 2024

Информират варненци как да се възползват от програмите за собствени ВЕИ

Срещата е на 29 март 2023 г. (сряда) в заседателната зала на Областна администрация

По материала работи: Слав Велев
Информират варненци как да се възползват от програмите за собствени ВЕИ

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Информират варненци как да се възползват от програмите за ВЕИ за собствено потребление.

На 29 март 2023 г. (сряда) в заседателната  зала на Областна  администрация Варна, от 10.00 до 12.00 часа (регистрация: 9.30 - 10.00 ч.) ще се проведе информационен ден за представяне на процедура BG-RRP-3.006 „Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията”, по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

В рамките на информационния ден експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”, към Министерството на иновациите и растежа, ще представят процедурата пред заинтересованите страни.

В рамките на събитието се предвижда представяне на условията за кандидатстване и условията за изпълнение, както и обсъждане на често срещаните въпроси, получени след обявяването на процедурата.

Целта на процедурата е предоставяне на безвъзмездни средства за изграждане на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за собствено потребление, комбинирани с локални съоръжения за съхранение на енергия, с което да се насърчи прехода на частния сектор към екосъобразна дейност.

Допълнителна информация относно процедура „Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията” е публикувана на интернет страницата на Министерство на иновациите и растежа: https://www.mig.government.bg/naczionalen-plan-za-vazstanovyavane-i-ustojchivost/ .

Коментари

Новини Варна