IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
17:00 | 19 януари 2023
Обновен: 14:06 | 25 април 2024

Общинският съвет на Вълчи дол одобри издаване на ПУП за ВЕИ парк

Решението беше взето с гласовете на ГЕРБ и ДПС

По материала работи: Слав Велев
Общинският съвет на Вълчи дол одобри издаване на ПУП за ВЕИ парк

Снимката е илюстративна/Добротич Уинд/CWP Global

Мнозинството в Общинския съвет във Вълчи дол гласува издаване на ПУП за строителство по искането на "Добротич уинд" АД за изграждане на ВЕИ парк в землището на общината.

С гласовете на ГЕРБ и ДПС - 9, решението беше взето. Четиримата съветници от БСП и партия "Свобода", гласуваха против, предаде Радио Варна.

Гласуването беше предшествано от втори пореден протест и разгорещен дебат в заседателната зала между земеделци, местни хора, екипа на инвеститора. Много емоции имаше и в залата по време на гласуването. Чуха се гневни изблици и възгласи "Оставка". 

Общинският съвет на Вълчи дол разгледа на извънредно заседание искането за Подробен устройствен план за строителство на проекта за ветроенергиен парк на "Добротич уинд" АД.

Преди началото на извънредната сесия, земеделци и граждани протестираха срещу предложението. Те се събраха пред входа на Общината във Вълчи дол, за да изразят несъгласието си. Решението беше посрещнато с "Оставка" от обществеността в залата. Това извънредно тематично заседание на ОС-Вълчи дол се проведе при засилено полицейско присъствие, както пред сградата на общината,  така и пред залата, но нарушения на реда нямаше. Този път, за разлика от сесията на 15.12  м.г. в общината беше въведен пропускателен режим за гражданите с цел да се контролира броя на влизащите. Видеозаписи от заседанието ще бъде качен е сайта на общината, увери ПР-т на общинската администрация Валя Чобанова. По време на дебата земеделски производителя Красимира Петрова поднесе пита хляб (вж.снимки) на заседателната маса с посланието, че гласуването "за" днес е гласуване срещу хляба.

Коментари

Е.Н. ( преди 1 година )
опетков Напъни си малко "градското"мозъче та белким се сетиш
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
опетков ( преди 1 година )
Какво общо могат да имат ВЕИ и хлебопроизводителите? Невежи, *** селяни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна