IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:40 | 24 март 2023
Обновен: 01:54 | 19 април 2024

ОУ „Стоян Михайловски“ чества 35 години от създаването си

Директорът Ангел Киряков пожела на учениците да изпълняват заръките на патрона на училището от стихотворението „Напред“

По материала работи: Слав Велев
ОУ „Стоян Михайловски“ чества 35 години от създаването си

Снимки: Община Варна

Основно училище „Стоян Михайловски“ чества днес 35 години от създаването си. Гост на тържеството бе кметът на Варна Иван Портних, районният кмет на „Вл. Враненчик“ Николай Костадинов, директорът Регионалното управление по образование Ирена Радева, учители и родители.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай патронния празник на училище „Стоян Михайловски“ и 35 години от създаването му. Поздравявам всички бивши и настоящи преподаватели, които в продължение на десетилетия са работили и работят всеотдайно за авторитета на училището. Високо оценявам постигнатите резултати в сферите на българския език и литературата, математиката, изобразителното изкуство и спорта. Доказателство за това са многобройните награди и грамоти на възпитаници на училище „Стоян Михайловски“, с които се гордеем! На всички пожелавам здраве, вдъхновение и много успехи! Вярвам, че заедно ще продължим да развиваме каузата "Варна - град на знанието"!“, каза кметът Иван Портних. Директорът на училището Ангел Киряков прочете едно от стихотворенията на Стоян Михайловски – „Напред“ и пожела на учениците да изпълняват заръките на автора.  

Празничната програма продължи и в класните стаи на училището, като всеки клас бе организирал различни инициативи. В коридора бяха представени най-добрите творби от конкурса за макети „Аз обичам България“, за рисунки, за писма на английски език и други. Четвъртокласниците бяха подготвили постановката „Благовещение“ в навечерието на празника. 

Коментари

Новини Варна