IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:00 | 28 март 2023
Обновен: 14:34 | 18 март 2024

Студент във Варна, спипан с огромно количество дрога, се отърва с "условна"

24-годишният Митко от Търговище е заловен с над кило трева и малко количество кока и метамфетамин

По материала работи: Слав Велев
Студент във Варна, спипан с огромно количество дрога, се отърва с "условна"

Снимката е илюстративна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 24-годишния Димитър Д. Пред съда той се призна за виновен за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение и за пране на пари.

Подсъдимият е роден в Търговище, но живее и учи в университет във Варна. Момчето е с чисто съдебно минало.

Пред съда, прокуратурата посочи, че размерът на наказанието, за което са се споразумели с неговия защитник е съобразено с младата му възраст и фактът че е студент.

На 23.02.2023 г. в гр.Варна у него са били намерени марихуана – 1002,32 грама, метамфетамин с тегло 0,83 грама и кокаин - 0,03 грама – всичко на обща стойност 6034,67 лева. На същата дата във Варна, Димитър Д. разпространил марихуана на мъж с тегло 4,94 грама, на стойност 29,64 лева. Отделно у него били открити 1800 лева, за които 24-годишният младеж знаел, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление.

За разпространението на наркотици, Димитър Д. прие да му бъде наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 5 години и глоба в размер на 5 000 лева. За изпирането на пари наложената санкция е 2 години затвор. От така определените наказания, 24-годишният мъж следва да търпи по-тежкото от двете.  

На обвиняемият се възлагат и направените в досъдебното производство разноски в размер на 441,90 лева, в полза на Държавата, които мъжът следа да плати по сметка на ОД на МВР - Варна.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.

Коментари

Чичо Яни ( преди 11 месеца )
Не се е отчел " където трябва" и затова са го " хванали".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна