IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
16:15 | 6 април 2023
Обновен: 08:58 | 28 април 2024

„Пробация“ за варненец, откраднал сензорите за парктроникa на "Ауди А8“ в центъра

45-годишният мъж е лице от криминалния контингент по линия на кражбите на части и вещи от МПС

По материала работи: Слав Велев
„Пробация“ за варненец, откраднал сензорите за парктроникa на "Ауди А8“ в центъра

Снимката е илюстративна: Bazar.bg

45-годишен варненец, откраднал автомобилни сензори от паркирана кола в морската столица, се отърва с „Пробация“.

Престъплението е извършено от подсъдимия вечерта на 11 юни миналата година, в централната част на Варна. Той предварително  набелязал паркиран подходящ автомобил от марката „Ауди А8“, от който да извърши кражба. Облякъл върху дрехата си черно горнище и приклекнал пред колата, като с ръце издърпал решетките нa бpoнятa, след кoeтo демонтирал двата сензор-датчика на автомобилната система за поддържане на дистанция.

Действията му били забелязани от случайно преминаващ в района полицай, който опитал да го приближи и задържи, но подсъдимият успял да избяга в неизвестна посока. Инкриминираните чужди вещи, са на общата стойност за над 1600 лева. Причинените от деянието имуществени щети към момента са възстановени.

45-годишният мъж е лице от криминалния контингент по линия на кражбите на части и вещи от МПС, осъждан за престъпления против собствеността на гражданите.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районният съд във Варна му наложи наказание „пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от 6 месеца.  Сторените по делото разноски се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

 

Коментари

Новини Варна