IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
09:15 | 22 април 2023
Обновен: 12:00 | 29 април 2024

Шефът на ВиК каза защо стават авариите с водопровода в „Бриз”

Вече е подменена 12 метрова част от тръбопровода

По материала работи: Слав Велев
Шефът на ВиК каза защо стават авариите с водопровода в „Бриз”

Снимка: Община Варна

Управителят на ВиК Варна инж. Веселин Русев докладва пред кмета Иван Портних за работата по ремонта на авариралия на 18 април водопровод.

Проектирането му е започнало през 2005 г. от МРРБ, изграден е изцяло от МРРБ и е въведен в експлоатация през 2008 г. по време на управлението на Тройната коалиция.

От МРРБ са провели процедурите по избор на изпълнител, контрол по изпълнението на проекта (английската Мотт МакДоналд), подбора на материалите, обясниха от ВиК.

Тръбата аварира още е периода на гаранция по онова време, а най-голямата авария е през 2012 г.

В авариралия участък вече е подменена 12 метрова част от тръбопровода, като е използвана стомана, а не стъклопласт, както е бил първоначалният вариант на съоръжението.

Екипите ще работят и през почивните дни. Очаква се в понеделник да бъдат направени първите проби и след проверка на годността на водата нормалното водоподаване към абонатите да бъде възстановено. След това ще бъде ремонтирана и улицата.

Мажоритрен собственик на ВиК е държавата

За съжаление, това е втора тръба във Варна, проектирана по време на Тройната коалиция, която създава огромни проблеми, които трябва да решаваме ние.

Първият бе създаден от тръбата във Варненското езеро, която е част от проект на МОСВ от правителството на Сергей Станишев. От МОСВ са избрали и изпълнители, и надзор. Оказа се обаче, че тръбата е била положена на дъното, въпреки изискванията да е под него. И към момента, въпреки многото празни приказки, ситуацията е същата и тръбата си е все там, тъй като държавата не отпуска средства за завършване на ремонта

Коментари

WC ( преди 11 месеца )
След като документацията е изчезнала най-вероятно в общината са я използвали за тоалетна хартия, за да спестят от разходите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Морски неволи ( преди 11 месеца )
Кратерът, който се образува е невероятно чудо на природата .За това предлагам кмета да направи от дефекта- ефект.И да го показва като атракция на туристите на Варна.Така ще успее да прикрие професионалната си немощ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна