IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:40 | 22 април 2023
Обновен: 16:11 | 29 април 2024

Събират пари за кастриране на бездомни кучета във Варна

Събитието се провежда днес в Морската градина до Пантеона

По материала работи: Слав Велев
Събират пари за кастриране на бездомни кучета във Варна

Събират пари за кастриране на уличните кучета във Варна. Кампанията е организирана от младежите на Ротаракт по проект. Той е насочен в подкрепа на бездомните животни и информираност за нуждата от кастриране.

Събитието се провежда днес, 22 април между 10.00 и 16.00 часа в Морската градина, на полянката вляво от Пантеона, в посока Амфитеатъра.

Отвори дома и сърцето си - подай ръка, спаси лапичка, приканват организаторите.

Ако дойдете, ще чуете открита лекция с треньорката на кучета Боряна Димитрова за основни познания при възпитанието на домашния любимец, ще може да видите някои от животинките, които в момента са под грижите на благотворителна организация и да осиновите някое от тях.

Програма:

10:00-16:00 ч. - Пролетни снимки със цветен декор и професионални фотографи.

13:00-14:00 ч. - Открита лекция с амбициозната треньорка на кучета Боряна Димитрова - основни познания и добри практики за възпитанието на домашния любимец - как да говорим на неговия език. Ще можете да задавате въпроси на място и ще получите ясни насоки.

14:00-16:00 ч. - Уъркшоп за изработване на занимателни играчки за домашния любимец, като използваме отново продукти от бита и даваме втори живот за непотребни вещи.

На място ще можете да дарите сума в подкрепа на кампания за кастрация, организирана съвместно от няколко варненски клиники за справяне с популацията на бездомни животни във Варна и региона - ако вие или познавате друг, който се грижи за бездомно животинче, ще може да го доведете в определените клиники и дати, като кастрацията ще бъде покрита от средствата от събитието.

Коментари

Новини Варна