IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
09:30 | 25 април 2023
Обновен: 21:00 | 17 април 2024

Затвориха за движение кръстовище до Спортна зала

Ремонтират основни улици във Варна, изграждат нов водопровод на ул. "Кольо Фичето"

По материала работи: Слав Велев
Затвориха за движение кръстовище до Спортна зала

Затворено за движение на коли е кръстовището на улиците „Найден Геров“ и „Васил Друмев“. В средата на кръстовището има изкопана и оградена дупка. Съответно затворена за движение е ул. „Найден Геров“ в отсечката до бул. Княз Борис Първи“.

Движението и от автоподлеза в посока ул. „Найден Геров“ или „Васил Друмев“ също е ограничено и кола, която идва от бул. „Княз Борис първи“ и излиза от автоподлеза, напрактика може да завие само в ляво по „Найден Геров“ и да излезе обратно на булеварда, но в посока центъра на града.

Няма съобщение от община Варна или ВиК – Варна за причината за изкопните дейности на булеварда, но вчера в ранния следобед в района имаше спиране на водата. Не беше посочена и причината за спирането на водоподаването, предаде Радио Варна.

Припомням, че започна частичен ремонт на ул. „Васил Друмев“. Два участъка са затворени за движение, а това създаде хаос в района зад Спортна зала, защото движението там е еднопосочно и ако шофьорите искат да спазват пътните знаци, трябва да обикалят голяма част от района. В повечето случаи еднопосочното движение не се спазва, стават задръствания, има и предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Ремонтът на ул. „Васил Друмев“ започна на 20 април, но от община Варна не са посочили краен срок за завършването му.

Започна основен ремонт на основната пътна артерия в Западна промишлена зона във Варна - ул. "Кольо Фичето". В момента се изгражда нов водопровод с около 750 метра дължина, положени са около 350 м от съоръжението.

След това ще започне цялостната реконструкция на улицата - с премахване на старата настилка, асфалтиране, поставяне на нови бордюри и тротоари и на осветление.

„Този път е важен, тъй като по него минават работещите във фирмите в района. Поехме този ангажимент пред бизнеса, и го изпълняваме”, изтъкна кметът на Варна Иван Портних с публикация във фейсбук профила си. Той помоли за търпение хората, които работят в района, заради временното затруднение, което създава ремонта.

Скоро предстои да започне обновяване и на основната пътна артерия в Южната промишлена зона, обяви кметът.

Междувременно започва ремонт на улица "Под игото" в район "Младост". Предстои цялостно преасфалтиране, подмяна на тротоари и бордюри от двете страни. Ще бъдат обновени и междублоковите пространства в този район. Предвижда се цялостен ремонт на друга важна улица в района - „Капитан Райчо”, след подмяна на подземните комуникации, за което се работи с експерти от ВиК - Варна.

Коментари

Новини Варна