IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:43 | 25 април 2023
Обновен: 21:14 | 9 декември 2023

Съдът отхвърли искането на главния архитект на Варна, остава отстранен

Делото, относно законосъобразността на заповедта на кмета, е насрочено за 19 юни

По материала работи: Слав Велев
Съдът отхвърли искането на главния архитект на Варна, остава отстранен

Виктор Бузев/Снимка: Черно море/АРХИВ

Административен съд – Варна оставя без уважение искането на Виктор Бузев за спиране на предварителното изпълнение на обжалваната заповед №1306/20.04.2023 г. на Кмета на Община Варна, с която жалбоподателят е временно отстранен от длъжността Главен архитект на Община Варна. В определението си съдът сочи, че обжалването на актовете относно възникването, съдържанието и прекратяването на служебните правоотношения, както и относно налагането на дисциплинарна отговорност, не спира тяхното изпълнение.

Съдът приема, че липсват данни, от които да се направи извод за настъпване на значителни или трудно поправими за жалбоподателя вреди, които да надхвърлят преследваната от законодателя, с въвеждането по предварително изпълнение на актовете по този закон, цел. В заключение съдът прави извод за неоснователност на искането за спиране на предварителното изпълнение на цитираната заповед.

Делото, относно законосъобразността на заповедта, е насрочено за разглеждане на 19 юни 2023 г. от 10.20 ч.

Определението в частта, с която искането за спиране на предварителното изпълнение на заповедта е оставено без уважение, може да се обжалва пред ВАС в 7-дневен срок.       

Коментари

Новини Варна