IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:00 | 16 май 2023
Обновен: 15:24 | 25 април 2024

Община Варна напомня: Забранено е да водите кучето на плажа

Забраната влезе в сила на 15 май и ще важи до 1 октомври

По материала работи: Слав Велев
Община Варна напомня: Забранено е да водите кучето на плажа

Снимката е илюстративна: АРХИВ

От 15 май влезе в сила забраната за разхождане на домашни любимци по плажните ивици на територията на община Варна. Ограничението ще действа само през летния сезон - до 1 октомври.

С приетите миналата година промени в Наредбата за обществения ред на територията на община Варна, разходките на четириногите питомци са забранени и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. Глобата за нарушителите е в размер от 100 до 500 лева, а при повторно нарушение санкцията е от 500 до 1 000 лева.

За контрола ще следят служители от общинска дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред", Общинска полиция и органите на МВР, обяви пред Дарик зам.-кметът на Варна Тодор Иванов, в чийто ресор са сигурността и  контрол на обществения ред. Той уточни, че гратисен период няма да има, но ще има известна толерантност към хванатите в нарушение.

Контрол ще се осъществява преди всичко на охраняемите плажове, защото физически не е възможно да се контролира цялата плажна ивица. Със сигурност варненските плажове и тези в курортните комплекси ще бъдат контролирани, посочи Иванов. Той разкри, че е подготвено писмо до Областна администрация с молба за поставяне по плажовете на табели, информиращи за забраната за разхождане на домашни любимци.

Коментари

Варненец ( преди 2 седмици )
Собственик съм на куче - немска овчарка. Забраната за разхождане на кучета по плажа е много добра. Има хора ,които си пускат домашните любимци и те се бутат между хората,а това не на всеки е приятно. Същото се отнася и при разхождането по алеите и улиците. Заповедта е написана много нескопосно! Всеки средно интелигентен човек може да осъди Общината, и то не само за бездомните кучета. Просто - кучета на плажа,настрани от плажуващите ,на повод постоянно, и естетвено почистване след тях.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Агоп ( преди 11 месеца )
Ако кучето само отиде проблем ли е?Как биха спрели бездомните кучета да идат на плаж,а и Общината ли ще глоби себе си ако бездомни куче иде на плаж?Това което аз съм виждал ходейки на плаж в чужбина е купички с вода за кучета пред заведенията на плажа.Длъжен съм да уточня,че куче нямам и не възнамерявам да имам,но с удоволствие бих взел такова на мой приятели да го разходя на плажа,а след това да осъдя общината!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Натали ( преди 11 месеца )
И колко го спазват? Все ги смъкнат, където не им е мястото.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна