IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:40 | 27 май 2023
Обновен: 05:16 | 24 април 2024

РЗИ и полиция шариха по барове и дискотеки във Варна

Здравните инспектори спипаха 16 нарушители на забраната за пушене на закрито при 11 проверки

По материала работи: Слав Велев
РЗИ и полиция шариха по барове и дискотеки във Варна

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Служители на отдел Държавен здравен контрол към РЗИ - Варна спипа 16 нарушители на забраната за пушене на закрито при 11 проверки по дискотеките в морската столица.

Съвместно с представители на ОД на МВР – Варна и ОДБХ – Варна са извършени 11 проверки в нощни клубове, кафе-барове, снек-барове и дискотеки след 24.00 часа. През отчетния период е изготвено и връчено едно предписание за хигиенни и противоепидемични мерки. Във връзка с установени нарушения на здравното законодателство са съставени и връчени 16 акта за административни нарушения на физически лица.

Обработени са и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

Извършени са проверки в общо 108 обекта, включващи детски градини, училища, здравни кабинети към тях, професионален център за обучение, общежитие, хотели, почивни станции, пералня, фитнес зали, салони за красота, обекти за съхраняване и търговия с козметични продукти, водоснабдителни обекти и др.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 35 проверки в лечебни заведения за извънболнична помощ, в лечебни заведения за болнична помощ и в аптеки. Не са констатирани нарушения. Издадени са 5 удостоверения, с които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и 2 удостоверения за недостатъчност на лекари специалисти. Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в Изпълнителна агенция „Медицински надзор”.

Коментари

Новини Варна