IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:00 | 8 юни 2023
Обновен: 23:38 | 22 април 2024

Осъдиха двама комарджии, ограбили "колега" във Варна

Младите мъже се споразумяха със съда за "условни" присъди

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха двама комарджии, ограбили "колега" във Варна

Двама подсъдими, на възраст съответно 21-годишен и 30-годишен,  бяха признати за виновни по обвинение в извършен в съучастие грабеж над мъж вечерта на 25 юни миналата година. За посегателството по член 198, ал. 1 от Наказателния кодекс, по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, всеки от подсъдимите получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода,  изпълнението на което бе отложено с изпитателен срок от три години. 

Престъплението е извършено малко преди полунощ на посочената дата. Двамата подсъдими били в игрална зала, когато набелязали консумиращ алкохол  клиент на казиното и решили да го оберат след излизането му. Те го проследили до дома му, като пред входа на блока единият го попитал за часа, а другият се промъкнал зад гърба му и го ударил с юмрук по врата, при което пострадалият се олюлял. Възползвайки се от ситуацията, подсъдимите измъкнали чантичката от врата му и бързо се отдалечили. Сред отнетото при грабежа били шофьорска книжка, лични документи и карти, два мобилни телефона, секретни ключове и парична сума от 650 лв. Още същата нощ извършителите на грабежа били задържани с част от чуждите вещи.

Двамата подсъдими са неосъждани досега. Причинените от деянието щети са възстановени на пострадалия. Двамата следва да заплатят по равно и направените разноски по делото.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна