IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:40 | 16 юни 2023
Обновен: 16:14 | 29 април 2024

Изпълнителят обеща: Край на ВиК-ремонтите около Вятърната мелница до края на лятото

С месеци са засегнати районите до Околовръстното, ул. „Прилеп“, „Пчелина“ и „Сотира“

По материала работи: Слав Велев
Изпълнителят обеща: Край на ВиК-ремонтите около Вятърната мелница до края на лятото

До края на септември би трябвало да приключат дейностите по големия ВиК проект в частта, касаеща бул. „Христо Смирненски“, „Прилеп“, местностите „Пчелина“ и „Сотира“. Това каза за Moreto.net главният инженер на „Инжстрой“ инж. Светослав Добрев. Фирмата е ангажирана с дейностите по посочените обекти, които са част от проекта.

По ул. „Прилеп“ е завършена работата по канализацията в участъка от бул. „Левски“ до бул. „Христо Смирненски“. Остава следващата част от „Христо Смирненски“ до ул. „Жасмин“.

Изчаква се разрешение от Община Варна, за да влязат екипите. Подадени са документи, но вече два месеца няма развитие по темата.

Ако работата започне скоро, би трябвало, въпреки забавянето, дейностите да завършат до края на септември, но иначе срокът може да не бъде спазен, стана ясно от думите на инж. Добрев.

В момента се изпълнява участъкът от ул. „Христо Смирненски“ в района на Военна болница.

До края на септември би трябвало да бъде завършено цялото трасе от „Прилеп“ до бул. „Осми Приморски полк“. Следващият участък, по който предстои да започне работа, е от ул. „Мир“ до бул. „Осми Приморски полк“. Изпълнителят се надява да започне паралелна работа и по отсечката от „Прилеп“ до „Подвис“.

Продължава изграждането на канализацията в „Пчелина“ и „Сотира“. Там също дейностите трябва да завършат до септември, коментира за медията инж. Добрев.

Коментари

Новини Варна