IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
14:30 | 16 юни 2023
Обновен: 15:46 | 27 април 2024

Условна за 50-годишен мъж, ограбил продавачка във Варна

Нападнал жената за 134 лева

По материала работи: Слав Велев
Условна за 50-годишен мъж, ограбил продавачка във Варна

Районен съд – Варна одобри параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата и 50-годишен варненец, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение в грабеж на оборотни средства от магазин. Пред съда подсъдимият заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 3 април тази година от магазин в централната част на Варна подсъдимият е отнел от владението на продавач-консултант парична сума от оборота в размер на 134 лева. Подсъдимият извършил грабежа с употреба на сила, като избутал с ръце пострадалата в страни от касата, след което отнел посочената сума от касовото чекмедже в търговския обект. Към момента причинените от деянията имуществени вреди са възстановени.

50-годишният мъж, неосъждан досега, получи наказание от  една година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна