IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:00 | 21 юни 2023
Обновен: 00:09 | 24 февруари 2024

Галя Алексиева е новият председател на Районен съд – Провадия

Първоинстанционият орган правораздава в 3 общини - Провадия, Ветрино и Дългопол

По материала работи: Слав Велев
Галя Алексиева е новият председател на Районен съд – Провадия

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет подкрепи с пълно единодушие Галя Алексиева за председател на Районен съд – Провадия в следващите пет години. Кандидатурата и́ беше подкрепена от всички районни съдии в Провадия.  

До взимане на решението тя беше съдия в  „Гражданско отделение“ на Районен съд – Варна.

Съдия Алексиева притежава над 10 години юридически стаж като съдия. Професионалната ѝ кариера започва през 2013 г. като „младши съдия“ в Окръжен съд – Варна, след което на 26.06.2015 г. встъпва в длъжността „съдия“ в Районен съд – Варна. С решение на Висшия съдебен съвет е с ранг „съдия в апелативен съд“.

По време на изслушването пред Съдийската колегия на ВСС, съдия Алексиева посочи, че се кандидатира за председател на Районен съд – Провадия с убеждение, че с натрупаните опит, умения и знания може да се справи с професионалните предизвикателства пред управленската длъжност, да поеме отговорност и положи усилия за постигане на ефективно и качествено правораздаване.

Членовете на съвета отбелязаха притежавания от нея професионализъм и етични качества, задълбочена информираност за организацията на работа и проблемите в кадровата дейност и сградния фонд на Районен съд - Провадия. Обърнато бе внимание на споделените от нея рационални идеи за развитие на институцията и заявка за работа в екип, както и гласуваното ѝ доверие от колектива на съда.

РС- Провадия е едно от трите първоинстанционни съдилища във съдебния район на Окръжен съд - Варна. Осъществява правораздавателната си дейност в три общини - Провадия, Ветрино и Дългопол.

Коментари

Новини Варна